Wetterbrandts-logotyp_press

Våra raser

En verksamhet på gården är att vi har ett småskaligt kläckeri. Just nu har vi avelsgrupper av raserna Bielefelder, Cream Legbar och Silverudds blå. Från dessa säljer vi avelsägg, kycklingar och unghöns. Unghönsen säljs som ca 6 veckor gamla. Vi den åldern brukar man kunna avgöra kön på alla raser och då brukar de också klara sig utan extravärme från värmelampa eller värmetak.

Kontakta oss gärna på jesper@wetterbrandt.se om du är intresserad av att beställa något! Vid behov kan vi skicka ägg.

Beställ gärna i god tid för att få ägg och kycklingarna när du vill ha dem!

Prislista 2022

Avelsägg 25 kr
Kyckling, osorterad 100 kr
Kyckling, höna 200 kr
Unghöna, 6v 300 kr
Ungtupp, 100 kr

Bielefelder

Bielefelder är en så kallad kombinationsras som dels ska ge hyggligt med ägg men är ändå lite tyngre så att det blir lite mat på dem vid slakt. Då kan man både äta upp hönorna när de slutar värpa och föda upp ungtuppar för slakt. Rasen värper stora ljusbruna ägg. Kycklingarna är könsvisande vid kläck vilket innebär att man på fjäderdräkten kan se skillnad på hön- respektive tuppkycklingar. 

Cream Legbar

Cream Legbar är en ras som värper blåtonade ägg. Hönorna har ett ganska ovanligt men roligt utseende men en tofs på huvudet. Kycklingarna är könsvisande vid kläck vilket innebär att man på fjäderdräkten kan se skillnad på hön- respektive tuppkycklingar.

Silverudds Blå

Silverudds Blå klassas som en värpras och värper gröna ägg. Vår besättning är stambokförd hos kulturhönsföreningen där du kan läsa mer om rasen. Silverudds blå finns i de 3 färgsättningarna svart, blå (egentligen grå) och spättad. Den spättade ser ut som en vid höna med svarta slingor i fjäderdräkten.